AM Tech Blog

2016-04-21_11-32-39 0

Library manager untuk pc anda

Hi.. hari ni saya nak share satu software percuma yang anda boleh gunakan untuk mengurus dan memapar semua ebook anda. Software ni dinamakan calibre dan anda boleh download directly dari https://calibre-ebook.com/. Ianya percuma dan sangat...

Jom belajar basic MYSQL dengan shell 0

Jom belajar basic MYSQL dengan shell

Assalamualaikum wbt. Hari ni kita nak belajar sikit tentang MYSQL. Cuma kali ni saya nak ajar gunakan mysql dari shell. Tak susah mana pun. Insya Allah kalau dicuba beberapa kali, mahirlah kita. Ramai developer...

01 0

Cara block popup iklan dalam chrome

Selalu kalau kita browse website tertentu, macam tengok movie atau download app, kita akan dapat banyak popup, dan kebanyakkannya adalah scam. Kalau tak scam pun, memang amat annoying. Jadi satu cara untuk block popup...

watchfree.to 1

8 website untuk layan movie inggeris dan melayu

Kali ni saya nak share 8 website untuk menonton movie dan tv show. Anda boleh terus stream dari website ini tanpa perlu download terlebih dahulu. Anda mungkin memerlukan line internet dengan kelajuan lebih dari...

Cara tukar saiz video dalam adobe premiere pro 0

Cara tukar saiz video dalam adobe premiere pro

Langkah pertama Right click pada Sequence anda, dan pilih sequence setting Langkah kedua Pilih salah satu setting Editing Mode yang paling sesuai. Pilih AVCHD 1080p square pixel untuk maksimum normal setting untuk hari ni....

2016-01-26_11-40-06 0

Panduan setup addon Layan On9 dalam kodi

System > Filemanager > Add Source >http://repo.ares-project.com/magic/ System > Add On > Install Zip File> Ares Repo > Ares**.zip Add On Repo Enabled System > Add On > Install From Repo > Ares Project...

Harddisk-motor 0

Software untuk menyemak keadaan harddisk

Antara salah satu keadaan harddisk dalam pc kita yang perlu kita perhatikan adalah suhu harddisk. Apa apa saja alat elektronik yang terlalu panas, akan gagal berfungsi dengan baik. Untuk tujuan semakan, anda boleh gunakan...